Færderseilasen
75 år (1947 - 2022)

Færderseilasen 75 år (1947 - 2023)

1966 De fleste brøt. «Liz» vant.

Det var praktsommer over Oslofjorden i helgen 11.-12. juni, men som ofte med høytrykk, blir det så som så med vinden. Den sviktet totalt, og i klassen for R.O.R.C. målte båter i klassene 1-IV brøt 15 av de 22 påmeldte båtene. Av de ti skøytene fullførte bare to som var inne først ved 14-tiden mandag.

Det ble den mest langtrukne og sjansepregede Færderseilasen til da, me det skal ikke ta æren fra premievinnerne som var utholdende og leverte gode prestasjoner ut fra forholdene. 

Jan B. Godager fikk en fin debut med sin «Liz V» da han vant Færderpokalen i klasse I-II, og han var også først i mål av dem som rundet Tristein da han krysset mållinjen kl. 02.15 mandag. Nest båt i mål var «Nora VI», Sven F. Meyer som var over kl 04.00 og vant klasse I. Deretter kom «Carmencita» med Finn Chr. Ferner til rors og som tok 2. premie i kl II. Flere var det ikke som fullførte i klassene I, og II. I kl.  III gikk alle ut, slik at det fine Tristeinskipet, satt opp av Aftenposten, må vente et år på å få den første vinner.

I klasse IV med løp rundt Hollenderbåen fullførte hele fire av de seks startende. Per Skjønberg seilte glimrende fra start til mål i sin «Heppe XIV» og vant overlegent foran «Joy», Bengt Olof Hallén og Erik Michelsens «El Torero».

Jul Nielsens Minnepokal ble vunnet av «Ann Caroline», Harald Salvesen etter en minneverdig maraton og kamp mot «Losen», Harald Barfod. Forhåndsfavoritten «Cara», Einar Salvesen ga seg etter at han hadde fått pilket nok småtorsk på sin ankerplass ved Bevøkollen.

Maken til badetur har Færderseilasen aldri hatt.

Noen annen resultatliste foreligger ikke og vi kan derfor kanskje tillate oss og bringe en gladnyhet utført av ivrige Færderseilere;

Flere innlegg

2023

Lenke til Manage2Sail Resultatliste

2022 Endelig tilbake til normalen

Etter to spesielle år med reduserte Færderseilaser kunne vi endelig ha en normal Færderseilas igjen. Det betød start innerst i Oslofjorden og målgang i Tønsberg,

2022

Lenke til Manage2Sail: Resultatliste