Færderseilasen
75 år (1947 - 2022)

Færderseilasen 75 år (1947 - 2024)

DSC_6896

2010 «Camilla» raskest, men «Fram XVI» smartest

«Fram XVI» fortsetter seiersrekken og ble første båt i mål i årets Færderseilas, men denne gangen var det et heldig veivalg som reddet Kongens menn.«Fram XVI» var inne 02.23.40 idag morges, mens «Camilla» som var ca 20 minutter bak ved Tristein hadde halvert forspranget og var inne ti minutter senere, kl 02.33.48. Dermed fikk vi duellen vi hadde håpet på, med akkurat så mye spenning som skulle til for å gjøre denne til et av høydepunktene i årets Færderseilas.

Det var tydelig at «Fram XVI» hadde problemer med å matche «Camilla» fartsmessig, Den nye masten som kom med fergen fra Kiel så sent som torsdag, ble rigget i rekordfart, men uten at man fikk montert de doble akterstagene som gjør det mulig å føre det nye fathead storseilet kongen har anskaffet etter vinterens optimalisering fra TP52 til fullblods IRC racer.

«Camilla» opparbeidet seg et pent forsprang på ferden ut fjorden og ledet klart ved Bolærne, men seilte seg inn i et vindhull ved Fulehuk. «Fram XVI» unngikk vindstilla og kom seg gjennom Bolærne på vestavind med genakeren satt. Det avgjorde trolig regattaen, og selv om «Camilla» tok innpå jevnt og trutt, var det ikke nok, hverken til line honours eller til seier på korrigert tid.

Begge båtene ble imidlertid seilt utrolig bra, og den øvrige flåten ble distansert etter alle kunstens regler.

Flere innlegg

2023

Lenke til Manage2Sail Resultatliste

2022 Endelig tilbake til normalen

Etter to spesielle år med reduserte Færderseilaser kunne vi endelig ha en normal Færderseilas igjen. Det betød start innerst i Oslofjorden og målgang i Tønsberg,

2022

Lenke til Manage2Sail: Resultatliste