Færderseilasen
75 år (1947 - 2022)

Færderseilasen 75 år (1947 - 2023)

1971, 1972 Kraftig regn, men god seilvind

1972

Færderseilasen 1972 ble ingen godværsseilas. Kraftige regnbyger på natten gjorde rundingen av Tristein til litt av en navigasjonsoppgave for noen av båtene. Men stort sett god seilvind var det, med mer anledning til å før spinnaker enn vanlig. Den beste vinden lå i forkant hele tiden, og det ble en seilas som ga ekstra fordel til dem som kom best ut i starten.

Fred. Olsens hurtige «Figaro», en nye Cal40 fra USA vant største klasse og fikk også best tid blant samtlige i IOR klassene I-V. Fred. Olsen måtte imidlertid si 12 meteren «Evaine» foran seg i mål, men med et måltall på 57 fot måtte den engelske båten ta til takke med 2. plass i klassen.

Med seier i klasse III ble det en fin debut for Calle Mortensens nye «Carmencita». Gamblingen «Skarv» med Finn Chr. Ferner vant kasse IV, drøye seks minutter foran en søsterbåt. I den store klasse V gikk Ole Røsets «Aquila» til topps, mens Jan-Erik Dyvis «Siesta», nydelig restaurert og forbedret etter skade i 1971, vant klasse II foran «Norseman», Per Lorange. «Surprise III», Peter T. M. Brandt ble best av de mindre IOR båtene som rundet Hollænderbåen. «Vigra», Finn Karlsen ble best i Knarrklassen, mens Magne Fagerhols «Rhesus» vant IF klassen.

Flere innlegg

2023

Lenke til Manage2Sail Resultatliste

2022 Endelig tilbake til normalen

Etter to spesielle år med reduserte Færderseilaser kunne vi endelig ha en normal Færderseilas igjen. Det betød start innerst i Oslofjorden og målgang i Tønsberg,

2022

Lenke til Manage2Sail: Resultatliste